Çakabey Ortaokulu

Belgegeçer : 03223340422
WEB http://cakabey.meb.k12.tr
Adres : Doğankent Cumhuriyet Mah. Haşim Dalgıç Cad. No20 Yüreğir/ADANA
VİZYON : Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır. Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, eğitimli bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek. Eğitim kalitesini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak, eğitim öğretimi yaratıcı bir ortama sahip olacak şekilde planlamak, araştırmayı, sorgulamayı, kendisine ilke edinmiş liderler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : -
Pansiyon :
Lojman : - Sayısı:0
Servis :
Ulaşım : Doğankent Dolmuşları. Büyükşehir Belediye Otobüsleri.
Yerleşim Yeri : Doğankent, Yüreğir ilçemize bağlı belde iken merkeze bağlanan 4 mahalle ve nüfusu 25.000´i geçen yerleşim yeridir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Yüreğir İlçe Merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :
Diğer Hususlar :