ADANA / YÜREĞİR - Çakabey Ortaokulu

Çakabey Ortaokulu

Doğankent Cumhuriyet Mah. Haşim Dalgıç Cad. No20 Yüreğir/ADANA
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır. Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, eğitimli bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek. Eğitim kalitesini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak, eğitim öğretimi yaratıcı bir ortama sahip olacak şekilde planlamak, araştırmayı, sorgulamayı, kendisine ilke edinmiş liderler yetiştirmektir.
Rehber Öğretmen :
Derslik :13<
Müzik Sınıfı :
Resim Sınıfı :
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Klima
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
0 - -
Doğankent Dolmuşları. Büyükşehir Belediye Otobüsleri.
Yerleşim Yeri
Doğankent, Yüreğir ilçemize bağlı belde iken merkeze bağlanan 4 mahalle ve nüfusu 25.000´i geçen yerleşim yeridir.
Yüreğir İlçe Merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu